AMTE-HANKE 14: Alan keksintöjen ja keksijöiden esille nostaminen

Myllylä, Yrjö (2013). Arktisen meriteknologian ennakointi – Uudenmaan pk-yritysten näkökulmasta. 141 s. Uudenmaan ELY-keskuksen julkaisuja 13/2013. <http://amtuusimaa.net/2013/06/01/arktisen-meriteknologian-ennakointi-loppuraportti/>

Sivu 96:

HANKE 14: Alan keksintöjen ja keksijöiden esille nostaminen

Koko paneelin mukaan 4,0 yritysten 4,0 julkisten toimijoiden 4,1, indeksi 1-5

Sisältöehdotukset

Keksintöjen esille nostaminen ja niihin liittyvän liiketoiminnan edistämisen vauhdittaminen.

Yksi väite on, että keksinnöt ja patentit tietyllä alalla korreloivat alan liiketoiminnan tulevaisuuden kanssa. Haastatteluissa on tullut ilmi, että meriteollisuuteen ja arktiseen meriteollisuuteen liittyy runsaasti keksintöjä ja patentteja. Nämä ovat usein syntyneet käytännön kokemuksen ja työn ympärillä. Osa keksinnöistä ja patenteista voi olla sellaisia, että ne vastaavat myös ajankohtaisiin kysyntään tai tarpeeseen. Pitäisikin systemaattisesti ensin vauhdittaa kehitystä tältä osin ja luoda ohjelma, jossa muun muassa autetaan näitä usein yrittäjiä tai yksityishenkilöitä esittelemään ja tuotteistamaan ideansa ja esittelemään niitä oikeille kohderyhmille. Tällainen ohjelma voisi pitää sisällään esimerkiksi ELY-keskuksen tuotteistettujen tuotteiden soveltamista muun muassa materiaalin ja esittelyaineiston laadintaan. Keskeisin hyötymismahdollisuus patentteihin ja keksintöiin liittyy siihen, että niiden haltija rakentaa yrittäjyyttä niiden ympärille. Tässä mielessä ELY-keskusten perinteisten tuotteistettujen ohjelmien tehostettu soveltaminen tälle kohderyhmälle voi tärkeä toimi. Toisaalta monet patenttien haltijoista ovat jo yhden työuran tehneitä eivätkä välttämättä ole halukkaita itse aloittamaan laajaa uutta liiketoimintaa patenttiensa ja keksintöjensä ympärillä.

Muuta huomioitavaa

Hankkeeseen voisi kytkeä kansainvälisen arktisen meriteknologian patenttien analyysin, jolloin selviäisi kilpailutilanne / potentiaaliset kehittyvät alueet.

Ehdotukset vastuutahoista

Oppilaitokset

Rahoitusehdotus

Esimerkiksi ESR-rahoitus

Aikatauluehdotus

2014-

Potentiaaliset kumppanit

Uudenmaan ELY, keksintösäätiö, patenttitoimistot, markkinointiviestintätoimistot, hyödyntäjäyritykset, liiketoiminnan kehittämiskonsultit

***

Katso myös artikkelit

AMTE / Arktisen meriteknologian ennakointi – tärkeimmät jatkotoimenpidesuositukset 2013-2017

AMTE-kehittämishankkeiden alustava aikataulutus

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 3. Julkaisut ja raportit, 4. Pohjoinen ulottuvuus ja Koillisväylä -artikkeleita, 5. Menetelmät & Konseptit Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s