Uusi jäänmurtaja nimettiin – Polaris on maailman ensimmäinen LNG-käyttöinen ja maailman ympäristöystävällisin jäänmurtaja

Arctech Helsinki Shipyard, 11.12.2015:

 

Polaris_6

Maailman ensimmäinen LNG-käyttöinen jäänmurtaja Helsingissä Arctechin telakalla. Kuva: Arctech Helsinki Shipyard Oy.

Helsingin telakalla rakenteilla oleva lähes 110-metrinen laiva poikkeaa aikaisemmista jäämurtajista monellakin tapaa. Aluksen suunnittelussa ja rakentamisessa on hyödynnetty edistyksellisiä suomalaisia teknologisia ratkaisuja, mitä edustavat muun muassa jäävahvistetut potkurilaitteet ja rungon sisälle rakennettu tehokas öljyntorjuntajärjestelmä. Ainutlaatuinen alus voi käyttää polttoaineenaan, sekä dieseliä että nesteytettyä maakaasua, eli LNG:tä. LNG:n käyttö pienentää merkittävästi aluksen hiilidioksidipäästöjä ja polttoainekustannuksia. Polaris on valmistuttuaan maailman ympäristöystävällisin jäänmurtaja.

Uusi jäänmurtaja on suunniteltu erityisesti Itämeren vaativaan jäänmurtoon ja alus varustetaan lisäksi öljyntorjunta- ja hätähinaustehtäviin. Nimi Polaris viittaa pohjoisilla merillä kulkijoita auttavaan Pohjantähteen, sekä aluksen polaariluokkaan, joka mahdollistaa monivuotisenkin jään murtamisen.

”Suomalaisen jäänmurtajan kaste on hieno tilaisuus telakan ja koko suomalaisen merenkulun näkökulmasta. Toivoisimme, että näitä tilaisuuksia olisi tulevaisuudessa useamminkin”, kommentoi Arctech Helsinki Shipyardin toimitusjohtaja Esko Mustamäki.

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s