Viestintä Delfoi-prosessissa

Viestintä Delfoi-prosessissa on oleellinen osa itse prosessia. Viestintäprosessin keskiössä on  – tieto. Viestinnän avulla ja kautta prosessi hankkii ja tallentaa paneeleista saatavaa tietoa, muokkaa ja jalostaa sitä edelleen sekä siirtää sitä prosessin aikana takaisin panelisteille ja itse prosessiin ”jalostumaan”.

Hankitun ja jalostetun tiedon avulla prosessin etenemisen myötä tieto muuttaa muotoaan ja lähestyy yhä enemmän yhteistä näkemystä. Delfoi-prosessissa viestintä   ( laajalti: viestintä, tiedottaminen, kommunikointi ) toimii kuin geeli eri toimijoiden ja eri näkemysten välillä. Viestintä pitää prosessin koossa, sitoo eri tahot ja näkemykset yhteen sekä ohjaa ja muokkaa prosessia, mutta joustaa tarvittaessa.

Viestintä on myös kuin ”hetki hetkien välissä”, joka katkaisee prosessin kytkien sen uudelleen  kokonaisuudeksi. Se kytkee Delfoi-prosessin eri osiot yhteen ja luo yhteenkuuluvuutta kaikkien prosessiin osallistuvien toimijoiden kesken sekä lisää uskottavuutta tiedonsiirron kautta prosessin ja ulkopuolisten intresanttien välillä.

Viestintä on prosessissa hetki, jolloin jotain uutta ja mielenkiintoista tapahtuu. Hetki, joka siirtää hankitun tiedon takaisin tiedon lähteille – prosessin toimijoille, panelisteille ja asiantuntijoille sekä päättäjille.

Viestintätapahtuma merkitsee uusien ideoiden ja näkemysten  kohtaamista oikealla hetkellä Delfoi-prosessissa.

_

Tämä Internet-ympäristö muodostaa keskeisen viestinnällisen ympäristön, jonne hankkeessa syntynyt keskeinen materiaali pyritään keräämään ja se on myös täällä kommentoitavissa ja jaettavissa.

_

Alla oleva kaaviokuva näyttää prosessin päävaiheet ja miten viestintätapahtumat sijoittuvat prosessin vaiheisiin (oranssit pallukat) (kuva tulee klikkaamalla suuremmaksi). Laajempi viestintäsuunnitelman ote on linkissä.

2.2 Delfoi-prosessi ja viestintä

2.2 Delfoi-prosessi ja viestintä

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s