Arktinen keskus: ”Kerrankin Suomella on tarjota logistinen etu – Arktinen Ulottuvuus -seminaari Porissa 20.3.2014”

Katso tiedote, joka avautuu Arktisen keskuksen sivujen kautta. Seuraaavassa on tiedotteesta alkuosa keskuksen sivuilta.

Arktinen keskus tiedottaa:

20.3.2014

Kutsu: Arktinen arkistuu: Kerrankin Suomella on tarjota logistinen etu – Arktinen Ulottuvuus -seminaari Porissa 20.3.2014

Miten Ukrainan kriisi liittyy Arktiseen alueeseen? Avaako ilmastonmuutos Koillisväylän? Kuka haluaa tehdä töitä kylmässä ja pimeässä? Miksi Suomen yritysten pitäisi kiinnostua? Offshore -toimialan, rahoituksen, teollisuuden, arktisen alueen, Norjan ja Venäjän asiantuntijat ovat koolla 20. maaliskuuta Porissa Industria Oy:n koollekutsumassa teollisuuden seminaarissa.

Suomen sijainti on keskeinen napapiirin yläpuolista eli arktista aluetta esittävällä kartalla.
– Neuvostoliiton hajoaminen aloitti kehityksen, joka siirtää Venäjän intressejä kohti pohjoista. Venäjällä on jäljellä arktiset öljykentät eteläisten öljy- ja kaasurikkaiden valtioiden itsenäistyttyä.

– Venäjä vie energialuonnonvarojaan länteen kolmea reittiä: Ukrainan Mustanmeren kautta, Suomenlahti-Itämeren reittiä ja Jäämeren reittiä. Nyt yksi käytävä merelle on kriisissä, Yrjö Myllylä sanoo. Tulevaisuuden tutkija on vastikään väitellyt Murmanskin alueen kehityksestä.

Mustanmeren ja Suomenlahden reittejä kumpaakin on viety noin kolmannes Venäjän vientiöljystä, jatkossa Jäämeren suhteellinen osuus kasvaa.

Tutkija listaa vahvat ennakoivat trendit: 

– Venäjän sisäiset prosessit ovat suuri muutosvoima. Toinen on raaka-aineiden hintojen nousu ja teknologian kehittämistarve. Erityisesti kaivataan arktisen alueen hyödyntämisen kustannuksia merkittävästi säästäviä ratkaisuja, kuten kaasu- ja malmiteknologiat. Ilmastonmuutos vaikuttaa taustalla, mutta toimintaympäristö on äärimmäinen ja vaativan arktinen.

___

Koko tiedote löytyy myös uudenajan Correspondin tuottamana Deski-mediapalvelusta

Porissa sijaitsevan Offshore Technology Center Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Juurmaa – myös Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen panelisti – kertoi esitelmässään miten öljy- ja kaasuyhtiön päätöksenteko toimii ja miten yritysten tulisi osallistua siihen, jotta saisivat töitä. Esimerkiksi aikaisessa vaiheessa mukanaolo voi vaikuttaa, että yrityksen esittelmä teknologia tulee tarjouskilpailun kohteeksi.

Lisätietoja:

Yrjö Myllylä, puh. 0500 450 578 yrjo.myllyla@rdmarketinfo.net

Sanna Nuutila, Tekes, viestintäpäällikkö, puh. 029 50 55717 sanna.nuutila@tekes.fi

Esko-Juhani Tennilä, puh. 050 5113168

Timo Untinen, Gateway Norway AS, puh. 040 5868478 timo@gatewaynorway.no

Martti Hahl, Barentskeskus, puh. 040 505 7611 martti.hahl@barenstkeskus.fi

Kimmo Juurmaa, Offshore Technology Center Oy, puh. 050 5012412 kimmo.juurmaa@offshoretc.fi

Christian Holmlund, Industria Oy, puh. 040 5633 860, christian.holmlund@industria.fi

Industria Oy on liikkeenjohdon konsultointiyritys, joka on erikoistunut kasvun konsultointiin – yli 20 vuoden kokemuksella.
www.industria.fi
http://industria.fi/offshore

 

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 2. Koulutusmateriaalit, PP-esitykset, 4. Pohjoinen ulottuvuus ja Koillisväylä -artikkeleita, 5. Menetelmät & Konseptit Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s