Kirja-arviointi Norjan NUPI:n lehteen: Big Oil Playground, Russian Bear Preserve or European Periphery? The Russian Barents Sea Region towards 2015

Kirja-arviointi Norjan Ulkopoliittisen instituutin NUPI:n lehteen: Big Oil Playground, Russian Bear Preserve or European Periphery? The Russian Barents Sea Region towards 2015.

Norjalaisten johdolla laaditiin perusteellisesti Barentsin alueen kehitysskenaariot, jotka julkaistiin vuonna 2004. Skenaariot tarkastelivat alueen tilannetta vuonna 2015, kuta kuinkin tänään. Yrjö Myllylä laati skenaarioista vuonna 2006 kirja-arvion tilauksesta.

Myös arktisen meriteknologian ennakointihanke tarjoaa mahdollisuuksia rakentavan kriittistenkin artikkelien tuottamiseen em. esimerkin tapaan. Myös muu viestintä ottaen huomioon Suomen arktisen meriklusterin promotointitarpeet Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen tulosten pohjalta on ajankohtaista ja tarpeen tuoreen ennakointitiedon siirtämiseksi ja ymmärryksen luomiseksi tärkeässä arktisen teemassa.  Tämä on myös johtopäätösten ja paneelin arvioon perustuva jatkotoimenpidesuositusten 9 sekä 15 mukainen.

Voit ottaa yhteyttä kirjoittaja Yrjö Myllylään tai RD Aluekehitykseen, jotka ovat valmiita ja halukkaita tulosten ja suomalaisen teollisuuden promotointiin  toimeksiantojen kautta viestinnän keinoin sekä osallistumaan yritys- ja kehittämisverkostoihin mm. menetelmä- ja substanssiosaajana. Esimerkiksi uusien markkinamahdollisuuksien selvittäminen verkosto- ja klusterikohtaisesti tai yrityskohtaisesti uusilla markkina-alueilla Venäjällä tai Norjassa, on ajankohtainen soveltamisen alue, johon voidaan yhdistää ennakointitutkimuksellinen ote ja viestintä – käytännössä koko prosessi mahdollisuuksien hakemisesta kaupan tekemiseen yhteistyöverkostojen kautta.

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 2. Koulutusmateriaalit, 3. Julkaisut ja raportit, 4. Pohjoinen ulottuvuus ja Koillisväylä -artikkeleita, 5. Menetelmät & Konseptit, PP-esitykset Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s