TEM: Meriteollisuuden toimintaympäristön kehittämisohjelma käynnistetty

TEM 20.12.2013:

”Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää meriteollisuuden toimintaympäristön kehittämisohjelman. Se kohdistetaan erityisesti meriteollisuuden kasvuhakuisille pk-yrityksille ja niiden verkostoille. Ohjelma ajoittuu vuosille 2014–2016.

Ohjelman tavoitteena on edistää meriteollisuusalan ulkomaisia investointeja Suomeen ja suomalaisten yritysten yhteisiä tarjoamia isoihin kansainvälisiin projekteihin) sekä asemoida suomalaisia verkostoja globaaleissa arvoketjuissa esim. Norjan ja Venäjän markkinoilla. Ohjelma myös vahvistaa Suomea meriteollisuuden osaamiskeskittymänä.

Hallitus on luonut tällä viikolla meriteollisuudelle yli 100 miljoonan euron panostukset kehittää ja uudistaa toimintaansa. Julkisten investointien yhteissumma on 58 miljoonaa euroa. Summan käyttäminen vaatii, että yritykset panostavat ainakin saman verran euroja näihin hankkeisiin.

– Uskomme, että erityisen suuria mahdollisuuksia liittyy lähialueillamme avautuviin arktisiin investointeihin. Jotta yrityksemme voisivat olla kilpailukykyisiä toimittajia näissä isoissa projekteissa, tarvitaan merkittäviä panoksia kaikilta osapuolilta, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.”

Ks. koko tiedote tästä

http://www.tem.fi/yritykset/tiedotteet_yritykset?89508_m=113093

***

Ks. myös EU:n parhaimman alueellisen ennakointikäytännön mahdollisuudet meriteollisuuden  innovaatioympäristön kehittämisessä ja ole tarvittaessa yhteydessä sen kehittäjiin ja sovi yhteistyöstä!

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 5. Menetelmät & Konseptit Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s