AEL: Työnjohtotason valmennus tuottaa kymmenien prosenttien säästöjä tuotantoyksiköissä

Kokonaisprosesseja koulutuksen kautta ammattimaisesti kehittämällä säästetään jopa kymmeniä prosentteja tuotannossa.  Vain yksilösuorituksia parantamalla tai laitehankkinnoilla säästöt jäävät usein huomattavan paljon pienemmiksi. Elinkeinoelämälle koulutuspalveluita tuottava AELin edustaja osallistui myös Arktisen meriteknologian ennakointihankkeeseen panelistina.

Lainaus www.ael.fi:

AEL on toteuttanut yhteistyössä STX Finland Turun telakan kanssa Lean-kehityshankkeen. Projektin tavoitteeksi asetettiin tuotannon läpimenoajan puolittaminen putkipajan tuotantoyksikössä. ´Saavutetut tulokset ovat hyviä. Olen vakuuttunut, että puolittamistavoite saavutetaan, kun kaikki parannukset on saatu päätökseen suunnitelman mukaisesti´, kertoo varustelupäällikkö Janne Luukkonen STX:ltä.

”Yhteistyö AEL:n kanssa on sujunut erinomaisesti. Tehty työ on ollut hyvin käytännönläheistä, mikä on myötävaikuttanut henkilöstön sitoutumiseen tehtyjä prosessiparannuksia kohtaan”, kertoo Luukkonen. Asiakkuusvastaava Arto Kyyhkynen AEL:stä on erittäin tyytyväinen STX:n johdon sitoutumiseen ja hyvään yhteistyöhön projektin aikana.

Lisätietoja
Varustelupäällikkö Janne Luukkonen, STX Finland Turun telakka, puh. 040 736 6260
Asiakkuusvastaava Arto Kyyhkynen, AEL, puh. 050 415 0906

Katso koko tiedote osoitteesta:

http://www.ael.fi/mediapalvelut/lean-projekti-tuotti-tuloksia-stxlla

***

Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen paneelin yhteiseen näkemykseen perustuvan suositusten mukaan työnjohtotason koulutukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Katso tarkemmin hanke-esitys

AMTE-HANKE 10: Työnjohtotason / teknikkotason koulutuksen kuntoon saattaminen alan yritysten tarpeisiin

Yleisemminkin Suomessa pitäisi kiinnitää huomiota työnjohtotason/teknikkotason koulutukseen. Mm. Kansakuntien kilpailukyky -teoksen kirjoittanut Michael Porter kehotti noin vuosi sitten Kauppalehden Option haastattelussa suomalaisia kiinnittämään huomiota erityisesti keskiasteen koulutukseen. Voisiko tämä tarkoittaa kansallisesti lakkautetun työnjohtotason koulutukseen uudelleen käynnistämistä systemaattisena prosessina nykyisten kokeiluluontoisten uudelleenkoulutusten sijaan? Työnantajapalautteen mukaan ammattikorkeakoulu olisi tällöin oikea isäntä teoreettisen tietämyksensä vuoksi.

RD Aluekehitys on tehnyt lukuisia toimialakohtaisia työvoiman ja koulutuksen tarvetutkimuksia. Poikkeuksetta työnjohtotason koulutusongelmat nousevat esille. Näin on tapahtunut mm. seuraavissa viidessä linkissä esitellyssä toimialakohtaisessa ennakointitutkimuksessa.

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 5. Menetelmät & Konseptit Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s