OTC tarjoaa arktiseen liittyvää offshorekoulutusta

Offshore Technology Center (OTC) järjestää Suomessa korkeatasoista offshorealan koulutusta. Esimerkiksi yrityksille suunnatussa koulutuksessa käsitellään seuraavia teemoja (Lähde http://www.offshoretc.fi/koulutus.htm):

  • Maailman energiatalous, öljy ja kaasu
  • Öljyn ja kaasun offshoretuotanto
  • Offshoreliiketoiminnan ympäristö: toimijat liiketoimintamallit, verkostot
  • Etsintä ja tutkimus, etsintäporaus
  • Offshoretuotanto; rakenteet, prosessit ja operointi
  • Offshorekentän rakentaminen
  • Offshorekentän kehittäminen (suunnittelu) ja projektin hallinta
  • Työturvallisuus ja ympäristön suojelu (HSE)

Seuraava yleiskurssi järjestetään tammikuussa 2014 Porissa.

OTC on järjestänyt myös arktista offshorekoulutusta mm. Helsingissä. Kouluttajana on ollut Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen rinnakkaistutkimuksessa Jon McEwanin toimesta haastatteltu huippuasiantuntija Peter Noble.

”Kurssilla käydään läpi arktisten alueiden toimintoja ja olosuhteita sekä ilmastonmuutoksen ja maailman markkinoiden vaikutuksia niihin. Lisäksi tutustutaan pimeyden, kylmyyden ja jään aiheuttamiin haasteisiin ja niiden vaikutuksiin öljy- ja kaasukentän kehittämisessä sekä tuotantoon ja kuljetuksiin. Kurssilla puhutaan myös ympäristöasioiden merkityksestä arktisilla alueilla toimiessa. Luennoitsijana toimivat alan asiantuntijat Yhdysvalloista, Venäjältä ja Suomesta. Kurssi on ainakin osittain englanninkielinen ja simultaanitulkattu.”

”Luennoitsijoista Peter Noble on Noble Associates LLC:n toimitusjohtaja ja öljy- ja kaasualan pääneuvonantaja Houstonissa Texasissa. Noble jäi eläkkelle vuoden 2013 alussa Houstonissa päämajaa pitävästä ConocoPhillipsistä, jossa hän toimi johtavana laivasuunnittelijana ja arktisen teknologian asiantuntijana. Noble on nykyään myös The Society of Naval Architects and Marine Engineersin (SNAME) puheenjohtaja. Ennen 11 vuottaan ConocoPhillipsillä Noble toimi 6 vuotta suunnittelun varatoimitusjohtajana American Bureau of Shippingillä, 7 vuotta varatoimitusjohtajana Kvaerner Masa Marinella sekä Arctec Groupin Kanadan ja Yhdysvaltojen toimitusjohtajana. Noble on valmistunut Glasgown yliopistosta laivanrakennusinsinööriksi.”

”Luennoitsijoista venäläisellä Alexander Kartsevilla on yli 30 vuoden kokemus arktisesta offshore-toiminnasta. Hän on ollut asiantuntijana Sahalinmorneftegazilla, FEMCO:lla, Marathon Oililla ja Gazprom/Gazflotilla. Viimeiset kolme vuotta Kartsev on toiminut suomalaisen Venäjällä toimivan Wellquip Oy:n arktisen porauksen asiantuntijana.”

***

Arktiseen liittyvän offshorekoulutuksen kehittäminen oli Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen kärkihanke

Peter Noble ja muut kansainväliset panelistit on mainittu loppuraportin sivulla 119. Tulosten yhteenveto on sivulla 62-63.

Myllylä, Yrjö (2013). Arktisen meriteknologian ennakointi – Uudenmaan pk-yritysten näkökulmasta. (Arctic Maritime Technology Foresight) 141 s. Uudenmaan ELY-keskuksen julkaisuja 13/2013. <http://amtuusimaa.net/2013/06/01/arktisen-meriteknologian-ennakointi-loppuraportti/ >

Advertisement
Kategoria(t): 2. Koulutusmateriaalit, PP-esitykset Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s