Taloussanomat selvitti, miksi Norjan jäänmurtajatilaus meni Italiaan

”Viime perjantainen tilausuutinen on sekä hyvä että huono Suomen kannalta. Hyvä siinä mielessä, että Suomi ei hävinnyt tarjouskilpailua – se kun ei ollut edes mukana siinä.

Huonoa asiassa on, että Suomi ei päässyt edes tarjouskisaan, koska Norja edellytti telakoilta A-luokan rahoituskelpoisuutta. Sellaisia ei taida löytyä Suomesta.

Huipputeknologiaa käyttävien merentutkimusalusten buumi on maailmalla kasvamassa. Muun muassa meriteknologian ennakointihankkeista tunnettu Yrjö Myllylä sanoo hieman pelänneensäkin, milloin tällaisia uutisia alkaa tulla.”

Lähde / koko uutiskommentti:

Taloussanomat 5.12.2013: Italia, tuo luvattu jäänmurtajien maa

Stockholm-Turku Ship line. Photo Yrjö Myllylä, February 2013.

Stockholm-Turku Ship line. Photo Yrjö Myllylä, February 2013.

***   ***   ***

Näin uutinen saavutti Suomen median: Kehotin Taloussanomien toimittajaa selvittämään miksi norjalaiset tilasivat 29.11.2013 tutkimusjäänmurtajan Italiasta hänen haastatellessa  tekijää/Yrjö Myllylää etenkin arktisesta öljynporauksesta  5.12.
Sain itse tiedon 29.11. Oulun yliopiston professorilta, jolle olin sanonut olevani kiinnostunut Norjan asioista erään ajankohtaisen hankkeen vuoksi. Alkuperäinen uutinen, jonka luin oli tämä:

_

Taloussanomien uutiskommenttia on kommentoitu melko runsaasti ja siellä on joitakin hyviä kommentteja, kuten ”Samainen Fincantieri on juuri tehnyt sopimuksen myös arktisen porausaluksen toimittamisesta Venäjälle.” (kommentoijana Vladimirovits)

Taloussanomienkin analyysin mukaan rahoitusosaamiseen olisi kiinnitettävä huomiota. Niin meriteollisuudessa kuin laajemminkin yhteiskunnassa, rahoitusosaamisen kehittämiseksi tulisi perustaa kiireesti vähintään oma työryhmä. Yrityksillä on tuotteilleen ostajia, mutta rahoitusta ei saada järjestettyä. Suomalaisen telakkateollisuuden suhteen tulisi luoda pitkän aikavälin näkymiä ja eri osapuolten tulisi sitoutua visioon.  Siinä voimme (RD Aluekehitys) auttaa osaamisellamme.

Jo pelkästään tämän jatkohankkeen tilaaminen vaikuttaisi merkittävästi Suomen mahdollisuuksien paranemiseen- päättäjille on saatava oikea tieto kohderyhmittäin räätälöidysti. Pelkät raportit ja niiden pohjalta tehtävät otsakkeet ja politiikkojen vuorosanat eivät riitä, vaikka niitäkin tarvitaan. On saatava aikaan todellista ymmärrystä, yhteistä tahtotilaa ja toimintaa myös raporttien valmistumisen jälkeen, jota voidaan tuottaa mm. tämän hankkeen tilaamisen kautta:

Esimerkki viestinnästä, jota tulisi nyt tukea kokonaisuutena em. hanke-esityksen mukaisesti:

Varsinainen Taloussanomien artikkeli 5.12.2014 haastatteluun perustuen

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 4. Pohjoinen ulottuvuus ja Koillisväylä -artikkeleita Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s