Suomen uusi arktinen strategia julkistettiin 6.9.2013

Valtioneuvoston kanslia tiedottaa valmistuneesta Suomen arktisesta strategiasta 6.9.2013 sivuillaan seuraavasti:

”Suomen uusi arktinen strategia määrittelee Suomen arktisen politiikan tavoitteita ja keinoja niiden edistämiseksi. Strategiassa käsitellään alueen asukkaita, koulutusta, tutkimusta, taloutta, infrastruktuuria, ympäristöä, vakautta ja kansainvälistä arktista yhteistyötä.

Suomen arktisen strategian uusimisen taustalla on arktisen alueen painoarvon kasvu ja vahvistunut näkemys koko Suomesta arktisena maana. Suomella on monipuolista arktista osaamista ja vahva intressi olla mukana arktisen alueen kehityksessä. Uusi arktinen strategia korostaa tätä tahtoa.”

Lisätietoja ja raportti löytyvät VNK:n sivuilta http://vnk.fi/julkaisut/listaus/julkaisu/fi.jsp?oid=393565

Raportti avautuu myös tästä.

Raportti on tehty tietoisena Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen projektista ja prosessista. Näiden sivustojen tieto on ollut käytettävissä ja etenkin Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen loppuraporttiluonnos marraskuulta 2012  on saattanut olla yhtenä tausta-aineistona arktista strategiaa laadittaessa.

Edellinen Suomen arktinen strategia valmistui vuonna 2010, jonka yhteydessä Arktisen meriteknologian ennakointihankkeen tekijältä valmistui työryhmän käyttöön seuraava edelleen relevantti julkaisu:

Myllylä, Yrjö (2010). Arktinen ja Itämeren kasvualue Suomen intressien polttopisteessä. 92 s. Työ- ja elinkeinominsteriö, alueiden kehittäminen, 43/2010. <http://www.tem.fi/files/27375/TEM_43_2010_netti.pdf>

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s