Uudenmaan ELY-tiedote: ”Tarvitaan suomalaista arktista meriteknologiaa ja tietotaitoa kokoava voima”

Uudenmaan ELY-keskuksen tiedote Arktisen meriteknologian ennakointihankkeesta ja tulevaisuusverstaasta on linkissä. Tiedotteessa todetaan mm. seuraavaa:

– Arktinen meriteollisuus on Suomelle iso mahdollisuus, projektipäällikkö Sasu Pajala Uudenmaan ELY-keskuksesta painottaa.

– Ennakoinnin pitää johtaa aina konkreettiseen yhdessä tekemiseen ja löytää yhteinen tulevaisuuden suunta, jota kohti edetään. Nämä tavoitteet ovat toteutuneet arktisen meriteknologian ennakointihankkeessa, kertoo projektipäällikkö Sasu Pajala Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Ennakointimenetelmänä käytetään asiantuntijahaastatteluita hyödyntävää Delfoi-menetelmän sovellusta ja siihen kytkettyä Arctech Helsinki Shipyard Oy:n telakalla lokakuun alussa järjestettyä tulevaisuusverstasta. Hankkeesta tehdään myös opinnäytetyö.

…kehittämispäällikkö Taavetti Mutanen Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoi telakkateollisuuden tilanteesta Arktisen meriteollisuuden ennakointi –hankkeeseen liittyvässä tulevaisuusverstaassa.

– Muitakin mahdollisuuksia on kuin loistoristeilijät, mutta ne eivät tule itsekseen, ne täytyy käydä hakemassa, Mutanen totesi.

Tarvitaan kokoava voima

Meriteollisuuden ennakointihanke pyrkii edistämään alan toimijoiden verkostoitumista sekä synnyttämään miniklustereiden avulla uudenlaisia liiketoimintaideoita sekä kansainvälistymismahdollisuuksia alalla toimiville yrityksille. Myös Helsingin telakan tulevaisuuden osaamistarpeita ennakoidaan.

Tulevaisuusverstaaseen osallistui lähes 100 alan asiantuntijaa. Päivän aikana tuotettiin tarkennettuja tulevaisuuskuvia ja ratkaisuvaihtoehtoja sekä ympäristönsuojeluteknologiaan että muille arktisen meriteknologian osa-alueille.

Suomalainen tietotaito pitäisi saada yhdistettyä arktisiin alueisiin, sillä kilpailu arktisten alueiden hyödyntämisestä kiihtyy, todettiin. Mutta kuka lähtisi viemään asioita eteenpäin, pohdittiin, siihen tarvittaisiin joku kokoava voima, klusterit eivät siihen yksin kykene. Tilaisuudessa esitettiin, että liikkeelle lähdettäisiin valtakunnan tasolta, että Suomen valtio tekisi suoraan aloitteen Venäjän valtiolle.

– Meillä on vielä sellaista tietotaitoa, jota muilla ei ole. Mutta välimatka kuroutuu pienemmäksi, nyt vielä ehtisi, kymmenen vuoden päästä on myöhäistä, Arctechin telakanjohtaja Juha Sinkkonen ennakoi.

– Uudenmaan ELY-keskus vastaa saatuihin tuloksiin monien tehokkaiden palveluidensa avulla…Pajala kertoo.

Lue lisää

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Sasu Pajala, 0295 021 120, sasu.pajala(at)ely-keskus.fi
  • Kehittämispäällikkö Taavetti Mutanen, 0295 021 107, taavetti.mutanen(at)ely-keskus.fi
Päivitetty  16.10.2012
Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 5. Menetelmät & Konseptit Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s