AMT-ennakointihankkeen viestintäsuunnitelma

AMT VS luonnos 150312, kansi

ARKTISEN MERITEKNOLOGIAN ENNAKOINTIHANKKEEN VIESTINTÄSUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ 15.4.2012, 5 s.
Avaa viestintäsuunnitelma tästä: AMT VS tiivistelmäluonnos 150412, 5 s..

Delfoi-prosessi on viestinnällinen prosessi, jonka onnistumista voidaan tehostaa erillisellä viestintäsuunnitelmalla ja sen toteutukseen satsaamalla. Tämän arktisen meriteknologian ennakointihankkeen alkuperäinen hankesuunnitelma piti sisällään viestintäsuunnitelman laadinnan. Minimissään hanke-esityksen mukainen viestintä pitää sisällään osallistuvien organisaatioiden (ohjausryhmä ja Delfoi-panelistit sekä seminaarin osanottajat) suuntaan aktiivisen viestittämisen hyödyntäen siinä tätä Internet-ympäristöä ja toteutuksessa käytettävää erillistä Delfoi-ohjelmistoympäristöä. Lähtökohtaisesti painotus on näin sisäisessä viestinnässä hanketoteutuksen aikana. Haluttaessa sisäistä viestintää on mahdollisuus  erillisellä päätöksellä tehostaa satsaamalla tietoiskuihin, tiedotteisiin ja esitelmiin perusteellisemmin sekä kytkemällä prosessiin muita muita tahoja ja mediaa viestintäsuunnitelmaa hyödyntäen (mm. vahvistaen näin ulkoista viestintää). Yllä olevassa linkissä on koottu noin 30 sivuisesta viestintäsuunnitelmasta (PowerPoint-esityksenä), 5 sivua, jotka antanevat tiivistetysti kuvan Arktisen meriteknologian Delfoi-prosessista ja siihen liittyvistä viestintätapahtumista.

Lisätietoja
Yrjö Myllylä, AMT-projektipäällikkö,
Tel + 358 500 450 578,
E-mail: yrjo.myllyla (at) rdmarketinfo.net
Ossi Luoma, viestintäkonsultti.

Lisätietoja – Ote AMT-Viestintäsuunnitelmasta:

”2.3.  Viestinnän olemus Delfoi-prosessissa

Viestintä Delfoi-prosessissa on oleellinen osa itse prosessia. Viestintäprosessin keskiössä on  – tieto. Viestinnän avulla ja kautta prosessi hankkii ja tallentaa paneeleista saatavaa tietoa, muokkaa ja jalostaa sitä edelleen sekä siirtää sitä prosessin aikana takaisin panelisteille ja itse prosessiin ”jalostumaan”.

Hankitun ja jalostetun tiedon avulla prosessin etenemisen myötä tieto muuttaa muotoaan ja lähestyy yhä enemmän yhteistä näkemystä. Delfoi-prosessissa viestintä   ( laajalti: viestintä, tiedottaminen, kommunikointi ) toimii kuin geeli eri toimijoiden ja eri näkemysten välillä. Viestintä pitää prosessin koossa, sitoo eri tahot ja näkemykset yhteen sekä ohjaa ja muokkaa prosessia, mutta joustaa tarvittaessa.

Viestintä on myös kuin ”hetki hetkien välissä”, joka katkaisee prosessin kytkien sen uudelleen  kokonaisuudeksi. Se kytkee Delfoi-prosessin eri osiot yhteen ja luo yhteenkuuluvuutta kaikkien prosessiin osallistuvien toimijoiden kesken sekä  lisää uskottavuutta tiedonsiirron kautta prosessin ja ulkopuolisten intresanttien välillä.
Viestintä on prosessissa hetki, jolloin jotain uutta ja mielenkiintoista tapahtuu. Hetki, joka siirtää hankitun tiedon takaisin tiedon lähteille – prosessin toimijoille, panelisteille ja asiantuntijoille sekä päättäjille.
Viestintätapahtuma merkitsee uusien ideoiden ja näkemysten  kohtaamista oikealla hetkellä Delfoi-prosessissa.”

Advertisement
Kategoria(t): 1. Tiedotteet, 2. Koulutusmateriaalit, PP-esitykset, 3. Julkaisut ja raportit Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s